Pastă de susan - Tahini

de alice_ciobanu in Sosuri, 31 Mai 2011 | 9573 vizualizari

 

Am făcut pastă de susan în casă. Şi pentru că mi-a ieşit şi sunt mândră de asta, o să pun reţeta şi aici poate mai încearcă cineva.

 

INGREDIENTE

  •  seminţe de susan - plic de 100 gr din supermarket 
  •  25 ml ulei
  •  răbdare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastă de susan - Tahini:

Se pun seminţele de susan într-o tigaie la foc mic, amestecând tot timpul pentru că se prăjesc foarte repede. Seminţele de susan nu trebuie să se rumenească ci doar să devina puţin casante şi lucioase.

Se trag apoi de pe foc şi se pun într-un bol înalt şi se mixează cu ulei. Aveţi grijă să mixaţi seminţele cu mixerul vertical, cu lama mică şi în reprize scurte. Nu ţineţi mixerul pe viteză mare şi nici timp îndelungat pentru că riscaţi să-l stricaţi. La viteză mică, în reprize scurte de câte 20-30 secunde, cu multă răbdare veţi obţine pasta de susan atât de necesară pentru unele preparate arăbeşti. Nu a ieşit atât de fină ca cele din comerţ, dar pentru ustensilele casnice obişnuite cu care a fost prelucrată, eu sunt mai mult decât mulţumită. Iar raportul preţ - calitate bate de departe pe cele de pe raftul magazinelor cu specific.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastă de susan - Tahini" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Criss 1

06.06.2011, 11:28

Ce fel de ulei ai folosit?

alice_ciobanu 1

08.06.2011, 13:53

ideal ar fi sa folosesti ulei de susan. dar pt ca nu am gasit, plus ca este sif scump..am folosit ulei de floarea soarelui, de prima presa. Nu poti folosi altfel de ulei pt ca nu trebuie sa aiba aroma decit de susan

deyutzky 1

14.06.2011, 20:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dip cu vanata si pasta tahini